Слика
04.07.2020.

Измене у редовним терминима за летњи период.


Опширније прочитајте у теми "Званична Обавештења".

Правилник Одсуствовања и Прекоманде

Све информације о правилима и протоколима игре и чланства у Заједници.
Корисников грб
Бајомир

Ветеран
Поруке: 2135
Придружен: 06 Мар 2018 02:43

Правилник Одсуствовања и Прекоманде

Порука од Бајомир » 24 Мар 2018 16:31

Слика
[Правилник Одсуствовања и Прекоманде]

[НП IV]Правилник Одсуствовања ће прописати правила и протоколе наше заједнице, који се тичу одсустовања са мисија, пријављивања одсуства, сврставање у резервни састав итд.
Сви Чланови Заједнице, као и нови Регрути, су дужни да се самостално упознају са овим прописима и да их се бескомпромисно придржавају, јер се на њима заснива квалитет игре у нашој заједници.Правила и Протоколи Пријављивања Одсуства1) Сви активни чланови су дужни да "Пријаве одсуство" за сваки пропуштени термин.

2) Одсуство се пријављује на Форуму, у секцији "Одсуства", у теми предвиђеној за текући месец, која ће увек бити "пинована" на врху, док ће теме од претходних месеци да остану испод.

3) Одсуство се пријављује кратком и јасном поруком, са јасно назначеним даном и датумом термина (нпр. "Пријављујем одсуство за Недељу 25.3.2018.").

4) Чланови имају право да пријаве изостанак за максимално 2 термина.

5) Одсуство се пријављује унапред или најкасније 1 дан након одиграног термина.

6) Чланови нису обавезни да дају конкретно оправдање за свој изостанак, нарочито ако су лични разлози у питању.

7) Толеранција за непријављивање одсуства је минимална, а за само једно непријављено одсуство следи санкција -5 бодова на напредак Ветеранских ордена и најстрожа опомена.

8) За 2 или више непријављена одсуства, следи директна казнена мера, коју ће одредити Администрација, а која ће у најблажем случају садржати повећање минималне месечне квоте за тог члана, а у најтежем директно искључење члана из заједнице.

9) Члан који не испуни прописану казнену меру за кршење "Правила и Протокола Пријављивања Одсуства" или у међувремену направи још неки прекршај, ће сигурно бити искључен из заједнице.Правила и Протоколи Испуњавања Месечне Квоте1) Сви активни чланови су дужни да одиграју минималну месечну квоту, која је за сваки месец прописана у месечној Евиденцији.

2) Да би се термин рачунао као одигран, члан мора играти барем 1 сат (уколико зна унапред да неће моћи да игра 1 сат, пожељно је да потпуно пропусти тај термин!).

3) Чланови имају право да напусте мисију пре завршетка, али су обавезни да о томе обавесте свог надређеног на тој мисији, из разумљивих разлога.

4) Чланови који знају унапред да ће морати пре краја да напусте мисију, не смеју играти никакве специјалистичке или командирске улоге и дужни су то да напомену током распоређивања улога ("слотова").

5) Чланови који закасне на термин, могу се још увек прикључити игри, али тако што ће се прво обратити неком од присутних Администратора или Старешина и затражити од њих дозволу да се прикључе, што ће им ови одобрити искључиво ако је брифинг још увек у току (дакле најкасније ~15 минута након званичног почетка).

6) Редовно кашњење на мисију је ипак непримерено понашање, тако да ће члан који буде редовно каснио на термине сигурно сносити казнене мере, од повећавања минималне месечне квоте до директног искључивања из заједнице.

7) Уколико члан превише закасни и не добије дозволу да се прикључи мисији, дужан је да стандардно пријави одсуство за тај термин.

8) Целокупну месечну листу и свој статус, чланови могу пратити у теми "Евиденција", која ће се исто правити за сваки појединачни месец, а она за текући месец ће бити "пинована".

9) За неиспуњавање месечне квоте за један месец, следи директна казнена мера коју ће одредити Администрација, у најблажем случају ће то бити повећавање минималне месечне квоте за следећи месец за 1 обавезни долазак, коју кажњени члан мора испунити (нпр. ако сви остали чланови морају постићи 2 доласка, он мора 3), а у најтежем директно искључење члана из заједнице. Такође, без обзира на прописану казнену меру, свако не испуњавање месечне квоте се санкционише преполовљивањем стечених бодова за Ветеранске ордене!

10) Члан који не испуни прописану казнену меру за кршење "Правила и Протокола Испуњавања Месечне Квоте" или у међувремену направи још неки прекршај, ће сигурно бити искључен из заједнице.Правила и Протоколи Прекоманде у Други Састав
Сви чланови заједнице се разврставају у 3 састава:


[ Активни Састав ]
[ Активни Резервни Састав ]
[ Резервни Састав ]
1) Чланови који су у Активном Саставу заједнице су у обавези да испуњавају 3 прописане дужности и обавезе чланова (месечна квота, пријављивање одсуства, праћење Форума).

2) Чланови који у неком периоду не могу испуњавати неку од ових обавеза, се могу сврстати у Активни Резервни Састав или у Резервни Састав заједнице, у зависности од своје ситуације.

3) Чланови у Активном Резервном Саставу су поштеђени обавезе да испуне минималну "Месечну квоту" током једног месеца (не 30 дана, већ у текућем месецу), али могу редовно присуствовати свим терминима (што је згодно људима који имају привремене обавезе, које их не спречавају да играју и да буду активни у склопу заједнице, али их спречавају да испуне месечну квоту за текући месец).

4) Чланови у Активном Резервном Саставу нису поштеђени обавезе "Пријављивања одсуства" и дужни су да пријаве одсуство за сваки пропуштени термин.

5) Члан који жели да се сврста у Активни Резервни Састав, мора то исправно декларисати у теми "Прекоманда" на следећи начин: "Пребацујем се у Активни Резервни Састав, за месец X".

6) Чланови у Резервном Саставу су поштеђени свих обавеза према заједници док се не врате у Активни Састав, али зато немају право да присуствују никаквим организованим терминима у склопу заједнице (што је згодно људима који имају дуготрајније обавезе, које их на дуже време спречавају да играју и да генерално буду активни у заједници).

7) Члан који жели да се сврста у Резервни Састав, мора то исправно декларисати у теми "Прекоманда" на следећи начин: "Пребацујем се у Резервни Састав за период од Х недеља." и та декларација ће важити од датума исписивања поруке.

8) Члан који се сврстава у Резервни Састав је дужан да декларише рок када се враћа, изражен у недељама (не у данима или месецима!), по истеку којег се аутоматски пребацује назад у Активни Састав и поново преузима све обавезе које важе за чланове Активног Састава заједнице.

9) Максимални рок који члан може декларисати је 12 недеља, с тим да се он може вратити у Активни Састав и пре истека тог рока (што је згодно људима који не знају колико времена ће им требати да реше проблеме који их спречавају да буду активни) тако што ће то исправно декларисати у теми "Прекоманда" на следећи начин: "Враћам се превремено у Активни Састав." и та декларација ће важити од датума исписивања поруке.

10) Члан који декларише рок дужи од 6 недеља, је аутоматски обавезан да поново прође Основну Обуку, пре него што се активира, чак и ако се вратио у Активни Састав превремено.

11) Након што се члан врати у Активни Састав из Резервног Састава или Активног Резервног Састава, нема право да се поново прекомандује наредна 3 месеца.

12) Уколико није прошло 3 месеца од претходне прекоманде, а члану је хитно потребна поновна прекоманда, он може тражити дозволу од Администрације да се Ванредно прекомандује, тако што ће у теми "Прекоманда" написати следећу молбу: "Тражим дозволу да се ванредно пребацим у X састав.", након чега ће бити позван на разговор са Администраторима, да образложи због чега му је потребна Ванредна прекоманда.

13) Уколико Администратори процене да је разлог валидан, у теми "Прекоманда" ће од стране Администрације јавно бити исписано одобрење том члану, за Ванредну прекоманду.

14) Када се члан врати у Активни Састав, након Ванредне прекоманде, он више нема право на било какво прекомандовање док не проведе 3 месеца у Активном Саставу.

15) Чланови који неисправно и неозбиљно буду исписивали декларације за прекоманду, сносиће најстроже казнене мере, које ће у најблажем случају садржати дисциплинске мере као што су забрана прекомандовања на одређени период, а у најтежем директно искључење члана из заједнице.


--------------------------------------------
|Ово ти није требало, бајо мој!|
--------------------------------------------
Пошаљи Одговор